Endoskopik Cerrahi İçin Özel Eğitim Gerekir mi?

Son yıllarda doktorlar tarafından sıkça kullanılan Endoskopik Cerrahi işlemi için, dünyada ve ülkemizde bu konuda verilen eğitimler bulunmaktadır. Eğitim kapsamında standart tekniklerin yer aldığı temel eğitimlerin yanı sıra bağırsak cerrahisi, mide cerrahisi ve tek delik üzerinden endoskopik cerrahi gibi daha ileri eğitimler yer almaktadır. Eğitimlerin tamamında endoskopik simülatörler yer almaktadır. Buradan yola çıkarak, Endoskopik cerrahi işlemini ameliyatlarında kullanmak isteyen tüm doktorların öncelikli olarak bu işin eğitimini almaları şarttır.

Endoskopik cerrahi alanında yapılan bir takım araştırmalarda; bu işlemi uygulamak isteyen ve video oyunları oynayan kişilerin, bu işlem için el becerisinin daha iyi olduğu fakat görsel algılama konusunda diğer kişilerden bir üstünlüğü olmadığı belirtilmiştir.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Endoskopik Cerrahinin Diğer Kullanım Alanları nelerdir?

Endoskopik cerrahi yalnızca ameliyatlarda, tedavi etme amaçlı kullanılan bir yöntem değildir.

Devamını Oku
Endoskopik Cerrahi ile Robotik Cerrahi Arasındaki benzerlikler nelerdir?

Robotik cerrahi de, endoskopik cerrahi gibi tamamen kapalı yapılan bir ameliyattır. Fakat robotik cerrahide, doktor son teknoloji ürünü tıbbi robotlar yardımıyla operasyonu gerçekleştirmektedir.

Devamını Oku
Endoskopik cerrahi işleminin tercih edildiği ameliyatlar nelerdir?

Endoskopik cerrahi işleminin tercih edildiği ameliyatlar is şu şekilde sıralanmaktadır;

Devamını Oku