Endoskopik Cerrahinin Diğer Kullanım Alanları nelerdir?

Endoskopik cerrahi yalnızca ameliyatlarda, tedavi etme amaçlı kullanılan bir yöntem değildir. Son yıllarda uzmanlar hastalıkların tanısı koyabilmek için, sıkça endoskopik cerrahiden yardım almaktadır. Tanı koymak için sıkça tercih edilen alanların başında akut karın hastalıkları ve karnın delici –kesici aletlerle yaralanması yer alır.

Endoskopik cerrahi özellikle kadın hastalıklarının tanısının koyulmasında da sıkça faydalanılan bir yöntemdir. Bu sayede hastalara gereksiz açık ameliyat yapılmasının da önüne geçilmiş olunmaktadır. Bunun dışında karın bölgesinde oluşan tümörlerin yaygınlığını tespit etmek ve kanserin hangi evrede olduğunu öğrenebilmek için yine Endoskopik cerrahiden faydalanılmaktadır. Birçok doktor ameliyatlarında bu yöntemden faydalanmaktadır.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Endoskopik Cerrahi İçin Özel Eğitim Gerekir mi?

Son yıllarda doktorlar tarafından sıkça kullanılan Endoskopik Cerrahi işlemi için, dünyada ve ülkemizde bu konuda verilen eğitimler bulunmaktadır.

Devamını Oku
Endoskopik Cerrahi ile Robotik Cerrahi Arasındaki benzerlikler nelerdir?

Robotik cerrahi de, endoskopik cerrahi gibi tamamen kapalı yapılan bir ameliyattır. Fakat robotik cerrahide, doktor son teknoloji ürünü tıbbi robotlar yardımıyla operasyonu gerçekleştirmektedir.

Devamını Oku
Endoskopik Cerrahi ile Robotik Cerrahi Arasındaki Farklar nelerdir?

Robotik cerrahi de ise 3 boyutlu görüntü kullanıldığından doktor işlemi daha kısa ve kolay bir şekilde tamamlar.

Devamını Oku